Prof. dr. Rianne Letschert (1976) is sinds november 2021 voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht. Zij was Rector Magnificus van de Universiteit Maastricht van september 2016 tot februari 2022.

Wat een eer om ambassadeur te mogen zijn van Stichting Kupanda2Grow, een stichting die zich inzet voor kansarmen in Oost-Afrika.

Wat mij met name aanspreekt is het feit dat de stichting samen met de lokale bevolking probeert een brug te slaan tussen inzichten vanuit kennis en cultuur hier opgedaan en inzichten vanuit daar. Alleen samen en met kennis van en begrip voor elkaars gewoontes en tradities kan geprobeerd worden de levensstandaard van kansarmen te verhogen.


I.R. (Ina) Adema
Commissaris van de Koning in Noord-Brabant

Kupanda2grow is een bijzonder initiatief. Geboren uit het werk van een bevlogen missionaris die zich inzette voor mensen in Kenia. Dat leidde tot een blijvende inzet voor Abossi en Lemek. Met een helder doel, kennis en vaardigheden overdragen waardoor mensen in staat gesteld worden hun levensomstandigheden te verbeteren. ‘From aid to trade’ is een prachtig motto en wat mij bijzonder aanspreekt in het werk van Kupanda is de praktische insteek en het gelijkwaardige partnerschap met de mensen in Oost-Afrika. Zoals ik ook zelf heb ervaren bij mijn bezoeken aan Kenia.

Ik heb daarom met veel genoegen de uitnodiging aanvaard om ambassadeur te worden van Kupanda2grow.


ir. C.H.C. (Kees) van Rooij, burgemeester Meierijstad

De stichting Kupanda2Grow is nog jong en tegelijkertijd bestaat zij uit mensen die al jarenlang ervaring hebben in het hulp bieden aan ontwikkelingslanden. Het zijn deze mensen die ik van harte ondersteun in hun vrijwilligerswerk.

Zij gaan voor het bevorderen van zelfredzaamheid onder andere middels voedselproductie, scholing en opleiding waardoor kansarmen in Oost-Afrika een beter leven krijgen. En dat samen met de mensen daar en met steun van erkende fondsen, particulieren en bedrijven.

Die kracht van samen, daar en hier, daar geloof ik in. Daarom ben ik graag ambassadeur van deze stichting.


Niels Vink, Paralympisch- en wereldkampioen rolstoeltennis

Ik ben geboren op 6 december 2002 en heb een grote passie: rolstoeltennis! Je vraagt je misschien af waarom ik in een rolstoel zit. Ik heb op éénjarige leeftijd een bacteriële infectie gehad (meningokokken sepsis), waardoor mijn benen, vingertoppen en verschillende plekken van mijn huid zijn geamputeerd. Maar ik voel me niet anders dan anderen en ben niet anders dan anderen. Ik wil anderen (met of zonder beperking) inspireren om hun dromen ook na te jagen en het beste uit zichzelf te halen.

Denken in mogelijkheden! Dat is waar ik in geloof en wat mij al zo ver heeft gebracht! Ik heb speciale bewondering voor de Keniaan, ze hebben in principe weinig kansen en toch presteren zij op hoog niveau.

Ik weet hoe belangrijk het is om kansen te krijgen in het leven en ik draag graag mijn steentje bij om de Keniaanse bevolking een kans op een beter leven te bieden. Daarom steun ik Kupanda2Grow graag! Jij toch ook?!